De multe ori poate părea că produsele de înfrumusețare apar doar pe rafturi, dar există multe care intră în cremele, loțiunile și poțiunile pe care le folosim în fiecare zi.

Pe cât de importante sunt ingredientele și ambalajele atunci când vine vorba de sustenabilitate, pe atât de important este locul și modul în care provin aceste lucruri.

Pentru că atunci când vă gândiți la câte produse de curățare, șampoane și produse de curățare a corpului sunt doar în supermarketul dvs. local, este important să vă dați seama ce înseamnă producerea acestor produse nu numai pentru mediul nostru, ci și care este impactul social și etic.

Și aici intră în joc „aprovizionarea durabilă”.

Ce este aprovizionarea cu sustenabilitate?
Sustainability sourcing se referă la integrarea factorilor sociali, etici și de mediu în procesul de selectare a furnizorilor de ingrediente. Nu este vorba doar despre găsirea celui mai bun ingredient, ci despre evaluarea impactului pe termen lung pe care agricultura îl poate avea atât asupra planetei, cât și asupra oamenilor care lucrează pentru a-l furniza.

De exemplu, când vine vorba de uleiul de argan folosit în produsele Garnier, cum ar fi apa de curățare micelară Garnier în ulei – provine din pădurea Argania Spinosa din Valea Souss din Maroc. O rețea de 500 de femei Berbere colectează nucile de argan și, la rândul lor, sunt capabile să obțină o mai mare independență economică pentru ele și familiile lor prin salariile corecte garantate în cadrul Programului de aprovizionare al Garnier. Este o abordare de cerc complet, mai degrabă decât să ia doar ceea ce este necesar fără nici o responsabilitate.

Sustainability sourcing construiește relații puternice, pe termen lung între mărci și furnizori pentru a asigura cel mai bun rezultat nu numai pentru produsele fabricate, ci și pentru furnizorii înșiși, pentru mediu și, prin urmare, și pentru consumator (hei, asta suntem noi!).De ce contează aprovizionarea cu sustenabilitate?
Aprovizionarea cu sustenabilitate este importantă din mai multe motive, dar există cu siguranță un singur aspect: oferă persoanelor care sunt de obicei excluse de pe piața muncii acces la muncă, precum și un venit durabil.

În 2019, Programul Solidarity Sourcing al Garnier a permis comunităților 670 care se confruntă cu provocări sociale sau financiare să obțină acces sau să păstreze un loc de muncă și un venit echitabil, iar până în 2025 vor lucra pentru a împuternici 800 de comunități din întreaga lume.

Ce legătură are aprovizionarea durabilă cu mediul?
Programul Garnier de aprovizionare durabilă oferă oportunități egale și condiții sigure pentru toți lucrătorii, dar permite și trasabilitatea materiilor prime. Aceasta înseamnă că Garnier cunoaște originea exactă a plantei și țara în care a fost produsă și, prin urmare, poate concentra acțiunile de durabilitate în consecință.

De exemplu, untul de shea Garnier provine din Burkina Faso din 2014. Nu numai că programul oferă femeilor din Burkina Faso venituri constante într-un sezon în care nu există altă sursă de venit, dar este, de asemenea, conceput pentru a reduce defrișările. A reușit să salveze atât 5,000 tone de lemn, cât și să beneficieze de 5,000 de femei de – a lungul drumului-așa că data viitoare când vă bateți în loțiunea de 7 zile a corpului lui Garnier, nu va mai fi nevoie să simțiți altceva decât bine.Alte ingrediente care sunt obținute în mod durabil
Uleiul de Argan și untul de shea nu sunt singurele ingrediente obținute în mod durabil de Garnier. De fapt, mai mult de jumătate din ingredientele mărcii provin deja din surse regenerabile, iar obiectivul este de a face acest lucru 100% până în 2025.

Uleiul de soia găsit în produsele alimentare Fructis nutritive pentru păr de banane provine din câmpuri organice din Brazilia și Paraguay, sprijinind o rețea de 48 de fermieri. Și acea aloe vera liniștitoare și hidratantă pe care o iubim cu toții atât de mult? Este din Mexic și a ajutat 23 de familii să adopte practici agricole ecologice. Împuternicirea femeilor este, de asemenea, un aspect masiv al programului de sustenabilitate centrat pe aloe vera, deoarece femeile sunt responsabile de agricultura, administrația, logistica și vânzările fiecărei familii-ne place să vedem acest lucru.

Restul (da, există mai multe) este disponibil pentru a citi în raportul de sustenabilitate al lui Garnier. Desigur, există întotdeauna mai multe de făcut, dar transparența și eforturile mărcii de până acum reprezintă un pas uriaș în direcția cea bună.

set

0 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *